Üzem

Magyarországon 18 hektáron, világszínvonalú zárt rendszerű bio komposztgyártó és gombatermesztő komplexum létesül kutatólaborral, feldolgozó üzemmel és oktatási központtal. A 17 db 800 négyzetméteres alapanyag tároló a 2 és fél hektáros tűzi víztározó tó mellett helyezkedik el, kb.13 ezer tonna szalma elhelyezését és egész éves biztonságos tárolását biztosítva. A 3900 négyzetméteres komposztüzem egyedi saját technológiát alkalmazva akár napi 150-200 tonna szubsztrát előállítását szolgálja. A 20 db, egyenként 400 négyzetméteres kísérleti gombatermesztő épület, kiegészülve még 40 továbbival, egész évben több gombafajta folyamatos termesztését teszi lehetővé, kontrollált környezetben a legmodernebb légtechnikával. A csomagoló és feldolgozó üzemben a termesztő házakban és az integrációs partnereknél termett gomba frissáru csomagolását illetve félkész- és késztermékké feldolgozását, tárolását végezzük. A folyamatos zavartalan működést karbantartó üzemek és egyéb kiszolgáló épületek segítik.

fungariabio
fungariabio

A Fungaria Bio ZRt. Komposztgyártó, Gombafeldolgozó és Gombakutató Központ a fenntartható fejlődés és a környezetbarát működés elkötelezettjeként olyan gombafajokkal foglalkozik, melyek termesztésük során nem igénylik trágya hozzáadását a komposzt előállítása során. Ezek közül a legelterjedtebb a laskagomba, de egyéb, egzotikusabb fajok, mint az ördögszekér, shiitake, kucsmagomba és tőkegombák, valamint a jellemzően gyógy-gombák mint a pecsétviaszgomba, bokros és gyapjas tintagomba, süngomba stb. is szerepelnek.
A modern, zárt rendszerű, kontrollált és tiszta működésű üzem környezetét nem terheli még kellemetlen szagokkal sem, mezőgazdasági melléktermék feldolgozása és hasznosítása révén ökológiai lábnyoma negatív. A letermett gombakomposztból igen keresett műtrágya helyettesítő bio talajjavító granulátum készül, mely magyar szabadalom. A tervezett évi 6-8 ezer tonna szerves trágya granulátum a műtrágya kiváltásával nagyban hozzájárul a komplexumnak a környezetre gyakorolt általános pozitív hatásához. 

...Modern élelmiszerek és technológiák
Tervezés, Kivitelezés
Szaktanácsadás
Export, Import


Kapcsolat