Integráció

A Fungaria Bio Zrt. azon partnerek részére, akik a szükséges terület és munkaerő biztosításával szeretnének részt venni a gombatermesztésben, akár magánszemélyek, cégek, önkormányzatok, a termelési integrációs szövetkezet keretében ad lehetőséget az együttműködésre. 
A 250-400 négyzetméteres termesztő csarnok a tag saját területén, a legmodernebb légtechnikával épül fel, egész évben azonos minőségű gomba termesztésére. Az összérték kb. 30-45 millió Ft. A technológia telepítése több éves részletfizetéssel (4-6 éves megtérülés), pályázati tanácsadással támogatva.

Magyarországon 18 hektáron, világszínvonalú zárt rendszerű bio komposztgyártó és gombatermesztő komplexum létesül kutatólaborral, feldolgozó üzemmel és oktatási központtal. A 17 db 800 négyzetméteres alapanyag tároló a 2 és fél hektáros tűzi víztározó tó mellett helyezkedik el, kb.13 ezer tonna szalma elhelyezését és egész éves biztonságos tárolását biztosítva. A 3900 négyzetméteres komposztüzem egyedi saját technológiát alkalmazva akár napi 150-200 tonna szubsztrát előállítását szolgálja. A 20 db, egyenként 400 négyzetméteres kísérleti gombatermesztő épület, kiegészülve még 40 továbbival, egész évben több gombafajta folyamatos termesztését teszi lehetővé, kontrollált környezetben a legmodernebb légtechnikával. A csomagoló és feldolgozó üzemben a termesztő házakban és az integrációs partnereknél termett gomba frissáru csomagolását illetve félkész- és késztermékké feldolgozását, tárolását végezzük. A folyamatos zavartalan működést karbantartó üzemek és egyéb kiszolgáló épületek segítik.

...Modern élelmiszerek és technológiák
Tervezés, Kivitelezés
Szaktanácsadás
Export, Import


Kapcsolat